Hoeveel kost een sessie?

Een sessie kost 65 EUR, te betalen op het einde van de sessie. Er kan cash betaald worden of via Payconic. Er wordt bij de opstart van therapie een éénmalige kost van 15 EUR aangerekend voor de aanmaak van je dossier.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt 1 uur (60 min), opstart en afronden inbegrepen, tenzij anders uitdrukkelijk vermeld.

Hoe kan ik een sessie aanvragen?

Aanvraag voor een sessie kan via deze website, op basis van e-mail of telefonisch via het nummer onderaan deze pagina.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

De duur van een therapeutisch proces kan op voorhand niet exact worden afgesproken. Dit hangt af van verschillende factoren nl ernst, duur, aard van de problematiek. Uiteraard streven we naar een zo kort en efficiënt mogelijke behandeling.

Concrete werkwijze

Het volledig therapeutisch verloop gebeurt op basis van cognitieve gedragstherapie. De eerste gesprekken gaan idealiter wekelijks door. De eerste drie gesprekken zijn gericht op kennismaking, in kaart brengen van de problematiek en de verwachtingen. Op basis hiervan wordt, in overleg, een behandelplan opgesteld. Dit wordt op geregelde tijdstippen geëvalueerd.

Overleg met verwijzers en omgeving / verslaggeving

Samenwerking met verwijzers en / of belangrijke mensen uit je omgeving gebeurt steeds in overleg met jou. Hierbij houden wij steeds rekening met de deontologische regels en ons beroepsgeheim.

De kostprijs voor verslaggeving of (telefonisch) overleg (vb naar arbeidsgeneesheer, externe instanties,..) bedraagt 15 EUR / 15 min.

Erkenningsnummer / visumnummer

Erkenningsnummer Psychologencommissie 752109279

Visumnummer 265283

Wordt psychotherapie terugbetaald?

Afhankelijk van je mutualiteit is er een tussenkomst voorzien.

Annulatie van een afspraak / No show fee

Afspraken die niet nageleefd worden of laattijdig geannuleerd (minder dan 24u voor aanvang sessie) zullen worden aangerekend.

Bereikbaarheid

De praktijk ligt vlak aan het station en dus heel makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar. In de buurt van de praktijk is voldoende parkeermogelijkheid.